גישור ודיאלוג בקהילה

חזון מרכז הגישור: 

מרכז גישור ודיאלוג חוף השרון, יהווה בית ליוזמות ושירותים המביאים לידי ביטוי את ערכי הגישור ברמת הפרט, המשפחה, היישוב והקהילה.המרכז יקדם תפיסת עולם המעודדת דיאלוג, סובלנות ופיתוח שפה ותרבות גישורית על ידי אפשור תהליכי יישוב סכסוכים, לימוד, הדרכה ותרגול.מתנדבי המרכז ישאפו להתפתחות מקצועית, ללמידה פנימה, להרחבה ולקידום השימוש בשפה הגישורית באמצעות תהליכי הדברות, פיתוח מיומנויות תקשורת, עידוד והגברת המעורבות של תושבים בחיי הקהילה בדרך המבוססת על הקשבה, סובלנות, שיוויון וכבוד הדדי.

המגשרים בקהילה הם המתנדבים ופעילים של מרכז הגישור והדיאלוג בקהילה, המהווים את ההון האנושי העיקרי של המרכז.

 

צור קשר

טל: 09-9594666 

מייל: [email protected]

לפניה מקוונת לחץ כאן

מהו גישור:

גישור הינו שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים שבה גורם נייטרלי (המגשר) מסייע לצדדים לסכסוך להשיג הסכם בעניין שבו לצדדים יש אינטרס משותף יחד עם חילוקי דעות. הגישור מאפשר הגעה לפתרון ללא הליך משפטי אולם להסכמות שהושגו בגישור יש תוקף משפטי.

מה קורה בגישור?

תהליך הגישור מאפשר יישוב סכסוכים בהסכמה. המגשר מסייע לצדדים לנהל דיאלוג שיתופי המאפשר כבוד הדדי, דו שיח ויצירת פתרון מוסכם. התהליך ותוצאותיו הן בשליטת הצדדים המעורבים, ללא כפייה או סמכות חיצונית.

הליך הגישור מאפשר לצדדים המעורבים בסכסוך להיפגש בחדר הגישור יחד עם מגשר שעוזר לצדדים לפתח שיחה על האינטרסים של כל אחד מהצדדים ולהגיע פתרון. במהלך החיים אנו נתקלים בסכסוכים רבים כל הזמן. במקרים רבים אי ההסכמה בין הצדדים הופכת לריב קשה ותהליך הגישור מביא לשולחן לעיתים רבות את שורש הבעיה וסולל דרך להמשך יחסים תקינים.

מגשרי המרכז מחויבים לכללי האתיקה , לדיסקרטיות בנוגע למידע ולגישורים שעוברים דרכם

יתרונות הגישור:

  • הליך הגישור הינו קצר.
  • הליך הגישור מאפשר לצדדים לבנות פתרונות המתאימים להם.
  • הליך הגישור מאפשר לצדדים לשמר את מערכת היחסים ביניהם אין צד זוכה וצד מפסיד.
  • עלות ההליך נמוכה.
  • על הליך הגישור חלים חיסיון וסודיות.
  • המשתתפים רוכשים כלים חדשים לניהול דיאלוג ביניהם ובכך מונעים סכסוכים עתידיים.
  • שיפור הקהילה בה אנו חיים

מרכז הגישור מחולק לשלושה צוותים הנותנים מענה בעזרת הכלים הגישוריים בתחומים הבאים:

  • הטמעת שפת הגישור

הצוות עוסק בהטמעת שפת הגישור והכלים הגישוריים בקהילה, במערכת החינוך (צוותי חינוך ותלמידים), בקרב הגיל השלישי, בהנהלות וועדי היישובים ולקבוצות עניין שונות.
הצוות מציע הרצאות, מפגשי שולחנות עגולים וסדנאות להנחלת השפה הגישורית במגוון נושאים:  דיאלוג אפקטיבי, ניהול שיחות מורכבות, מיומנויות משא ומתן ונושאים נוספים על פי צורך והתאמה אישית.

מטרתו של הצוות היא לייצר חוסן קהילתי, פיתוח מנהיגות מקומות והגדלת היכולת של הקהילה לפעול למניעה ויישוב של סכוסכים.

 

  • גישורים בקהילה ובניית הסכמות  

הצוות פועל למען הנגשת שירותי גישור ויישוב סכסוכים לקהילה. הגישורים הינם בין שני צדדים או גישורים רבי משתתפים – בין קבוצות, גופים, נציגי מועצה וקהילה.  

בנוסף, עוסק הצוות בבניית הסכמות, פעילות שמטרתה לייצר תשתית מקומית יישובית המבוססת על שותפויות עם גורמים שונים על מנת ליצור מנגון לגיטימי ליישוב, ניהול ומניעת סכסוכים בקהילה.

  • צוות גישורי משפחה

הצוות שם לו למטרה לסייע למשפחות ולזוגות ליישב סכסוכים ומחלוקות באמצעות הגישור. גישור משפחתי זו דרך ליישוב סכסוכים או מחלוקות בין גורמים שונים במשפחה. גישורי משפחה כוללים גישור לגירושין וסכסוכי משפחה שונים. זוגות אשר עומדים בפני פרידה פונים לתהליך גישור על מנת לסכם את ענייני הפרידה ביניהם כחלופה לפניה לבית המשפט. בתום הגישור, נערך הסכם שהזוג יכול להגיש לאישור וקבלת תוקף של פסק דין בבית המשפט לענייני משפחה. במקרים אחרים זוגות ומשפחות פונים לגישור ליישוב מחלוקות במטרה להמשיך את חייהם המשותפים.

סרטון מרכז גישור לסרטון לחצו כאן